Leren paardrijden kan iedereen!                                                                            

Heb jij een beperking maar wil jij toch heel graag leren paardrijden? Geen probleem! Wij hebben het ons tot doel gemaakt om de drempel voor zowel kinderen als volwassenen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking zo laag mogelijk te maken, omdat wij vinden: Paardrijden is voor iedereen

Wij bieden op verschillende dagen en tijden per week paardrijlessen aan. De ruiters worden op niveau ingedeeld zodat iedereen uitdaging vindt en zo het beste op zijn manier tot leren rijden kan komen. De lessen worden verzorgd door opgeleide instructeurs (IPG/ORUN), onze paarden en pony's hebben een speciaal opleidingstraject doorlopen en zijn hierdoor uitermate geschikt voor de lessen met mensen met een beperking. Ook het doelgerichte paardrijden op aanwijzing van bijvoorbeeld een arts of fysiotherapeut behoort tot de mogelijkheden.

Wij beschikken over een hydraulische lift die het op- en afstappen vergemakkelijkt, daarnaast wordt hierdoor de rug van het paard gespaard. Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel, daarom worden onze lespaarden en pony's bitloos gereden en beginnen wij ook vrijwel altijd met het rijden zonder zadel maar wel met een dekje en singel. Dit bevordert de zit, het evenwicht en de houding van de ruiter, daarnaast zorgt de directe contact met het paard voor ontspanning en rust in het lichaam.

Ook veiligheid staat bij ons voorop! Tijdens het rijden is het dragen van een goedgekeurde paardrijcap verplicht (een fietshelm is niet toegestaan), het dragen van een bodyprotector wordt aangeraden. Ook zijn wij in het bezit van het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport.

Huifbedrijden behoort niet tot onze mogelijkheden!